poster zakat banner header-03.png
sdas-04_edited.png
dsfsf.jpg

Detik-detik akhir tahun 2021 akan segera tiba dan tahun 2022 pun akan kita lalui. Salah satu kewajiban kita sebagai umat muslim yang harus ditunaikan di akhir tahun adalah zakat akhir tahun. Apa itu zakat akhir tahun? kita tentunya tahu bahwa salah satu syarat wajib zakat adalah harta tersebut telah dimiliki atau telah diusahakan selama 1 tahun oleh muzakki atau dalam bahasa Arabnya adalah telah berlalu satu haul.

Zakat akhir tahun secara singkat adalah zakat yang dikeluarkan setiap akhir tahun masehi maupun hijriah. Zakat akhir tahun meliputi harta berupa Emas atau Perak, Saham, Investasi, Tabungan, harta dari usaha perdagangan, usaha perdagangan hewan ternak atau kita memiliki perusahaan yang telah dimiliki atau berjalan selama 1 tahun (haulnya 1 tahun).

TILTLE ZAKAT LATEST V3-02.png

Segala pembayaran Zakat boleh dibuat dengan klik butang dibawah ini untuk mengisi borang maklumat pembayaran zakat, dan wakil Penolong Amil MTSFAZ akan menghubungi anda untuk prosess selanjutnya.

Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az-Zahrah (MTSFAZ)

telah berdaftar dengan Lembaga Zakat Selangor(LZS) sebagai Penolong Amil yang melayakkan MTSFAZ untuk membuat pungutan apa jua jenis zakat.

Setiap pembayar zakat akan menerima Resit PELEPASAN CUKAI sehingga 100%.
Sebanyak 50% daripada jumlah pembayaran zakat yang dibuat akan diserahkan kepada Lembaga Zakat Selangor(LZS) manakala baki 50% lagi akan disalurkan ke akaun pengurusan sekolah.

4111123.png
download.jfif